Amazon kërkon që shitësit të përdorin më pak paketim

Amazon Kerkon më pak paketim

Qfarë është më shqetësuese se sa feta të hapësh një kuti të madhe dhe të tundesh me gurë plastike dhe letre vetëm për të gjetur një vegël të vogël brenda?

Kjo – plus fenomeni brenda një kutie – është një përvojë e zakonshme për blerësit e Amazonës. Tani gjigandi i internetit dëshiron ta ndryshojë atë.

Wall Street Journal raportoi të mërkurën se Amazon ka krijuar standarde të reja për shitësit e saj për ta bërë paketimin më kompakt dhe efikas.

Amazon thuhet se filloi lëshimin e direktivës vjeshtën e kaluar. Por tani, koha është e gjatë. Shitësit u thanë të bënin ndryshime deri më 1 gusht ose të përballen me gjobë.

Përpjekja për të ulur sasinë e paketimit është një e mirë, nga perspektiva e kostos dhe e mjedisit. Për Amazon, paketimi më efikas në fundin e shitësit do të thotë kosto më e lirë e transportit nga depot në shtëpitë e njerëzve. Amazon gjithashtu raportohet se ka ndryshuar inventarin e saj për të bërë çdo send që dërgon me vlerë financiare; artikuj më të vegjël dhe më të lirë tani shiten gjithnjë e më shumë, sipas një raporti të veçantë nga Gazeta.

Mund të ndihmojë gjithashtu nga një këndvështrim mjedisor. Amazon mori blerësit të lidhur në shpërndarjen në shtëpi, dhe kjo është krijuar një problem i mbeturinave malore. Materialet janë teorikisht të riciklueshme, përveç faktit se qytetet e SHBA po përballen me një krizë riciklimi – shpesh duke dërguar produkte të ricikluar në deponi dhe incenerator – tani që Kina ka ulur shumë sasinë e riciklimit që do të blejë nga Shtetet e Bashkuara. Krijimi i më pak mbeturinave është një nga zgjidhjet e vetme të dukshme për këtë problem.

Amazon ka përdorur logjistikë për të sulmuar problemin e krijimit të mbeturinave. Në shkurt, ajo njoftoi krijimin e “Ditës së Amazon”. Jo, kjo nuk është një tjetër festë për blerje. është një ditë e dedikuar në javë që blerësit mund të zgjedhin t’i dorëzojnë paketat e tyre. Kjo do të thotë që depot e Amazonës do të paketonin më shumë produkte së bashku, duke zvogëluar sasinë e kutive të nevojshme për transportim.

Përhapja mjedisore e kufizimeve të reja të Amazonës është e qartë. Por sipas Gazetës, paketimi i rikonfigurimit ka qenë i kushtueshëm për shitësit, që do të thotë se rrit përfitueshmërinë për Amazon në kurriz të kompanive që mbështeten në të.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar