NASA imagjinon një faqe në internet të vitit 1969 për zbarkimin e Apollo 11

Më 20 korrik 1969, Apolloni 11 u tërhoq në sipërfaqen e Hënës së Tokës. Tani, 50 vjet më vonë, NASA ka imagjinuar se si do të dukej faqja e internetit e misionit hapësinor.

është një lidhje e bukur për festimin e 50-vjetorit në vazhdim të agjencisë hapësinore të Sh.B.A-së për uljen ne hënë. “Uebsajti” është me të vërtetë më shumë një model i ekranit. Në të vërtetë nuk ka trend të internetit në vitin 1969 sepse nuk kishte internet në vitin 1969. Por duket se është një faqe modelit të vjetër nga World Wide Web.

Këtu, shihni vetë:

Apollo 11 Website

Sigurisht që ekzistonte një botë në internet para se të ekzistonin faqet e internetit si ajo e imagjinuar më lart. Po i rikthehem epokës së shërbimeve si Prodigy, America Online, dhe CompuServe, dhe Sistemeve të Bordit të Buletinit që frymëzuan ato shërbime.

Sigurisht që ekzistonte një botë në internet para se të ekzistonin faqet e internetit si ajo e imagjinuar më lart. Po i rikthehem epokës së shërbimeve si Prodigy, America Online, dhe CompuServe, dhe Sistemeve të Bordit të Buletinit që frymëzuan ato shërbime.

Por kjo është, siç e përshkruan NASA, asgjë më shumë se “një eksperiment i menduar pak”. Një imagjinatë se si mund të dukej faqja fillestare e sigurimit të informacionit të agjencisë, “me një stil që pasqyronte standardet ndryshuese artistike (dhe të tjera) të ditës”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar