Sherbimi tjetër i Facebook mund të nisë këtë vjeshtë me shërbime video streaming

Facebook Portal mund të fillojë me shërbime Streaming

Facebook është duke ecur përpara me versionin tjetër të pajisjeve të tij Portal.

Kompania mund të nisë një Portal të ri, të lidhur me TV këtë vjeshtë, sipas një raporti të ri në The Information. Pajisja do të ketë aftësi të ngjashme me thirrjen video si formacioni aktual i folësve, por do të lidhej me televizione dhe mund të shfaqë shërbime transmetimi.

Raportohet se Facebook ka pasur bisedime me Hulu, Disney, HBO, Netflix dhe Amazon në përpjekje për të integruar shërbimet e tyre të transmetimit në pajisje.

Raportet e pajisjes së lidhur me TV u shfaqën së pari vitin e kaluar, por nuk ishte e qartë se cilat platforma mund të mbështesin përveç shërbimit të vet Watch të Facebook. Ndërsa është ende e paqartë se cili nga shërbimet e reja streaming mund të jetë në fund të fundit pjesë e Portalit, shtimi i funksionalitetit të ri televiziv do ta bënte Portalin më shumë një konkurrencë të drejtpërdrejtë në kutitë e vendosura dhe pajisjet e transmetimit, si Fire TV.

Brezi i parë i folësve të Portalit ishin pajisje të pavarur të përqendruara në thirrjet video.

Facebook nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment. Por një nisje vjeshte do të vinte në pah me komentet e mëparshme të bëra nga Andrew Bosworth të Facebook, i cili mbikëqyr përpjekjet e pajisjeve të Facebook. Bosworth tha në qershor se do të ketë pajisje të reja Portal që fillojnë në vjeshtë, duke përfshirë “faktorë të rinj të formës.”

Edhe me karakteristika të reja, pajisjet e markës Facebook, të cilat ishin zbritur shumë në fillim të këtij viti, mund të vazhdojnë të jenë një shitje e vështirë. Shtimi i aftësisë për të transmetuar shfaqje televizive mund t’i bëjë ata më tërheqës për përdoruesit, por kompania megjithatë ka të ngjarë të duhet të luftojë me çështjet e veta rreth privatësisë së përdoruesit.

Facebook sapo ra dakord të paguajë një gjobë prej 5 miliardë dollarësh FTC për shkelje të intimitetit, kështu që është e kuptueshme nëse njerëzit nuk janë veçanërisht të ngazëllyer për të vendosur vegla të lejuara nga kamera të Facebook në shtëpitë e tyre. (Facebook thotë se nuk gjurmon informacionet që lidhen me thirrjet video, megjithëse disa aktivitete të Portalit në fakt mund të përdoren për t’ju shërbyer reklamimit të synuar.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar